Afișez toate cele 19 rezultate

-18%
Prețul inițial a fost: 29,00 lei.Prețul curent este: 23,90 lei.
(1) 38,00 lei52,00 lei
Acest produs are mai multe variații. Opțiunile pot fi alese în pagina produsului.
-34%
Stoc epuizat
69,00 lei
Acest produs are mai multe variații. Opțiunile pot fi alese în pagina produsului.
-17%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 9,00 lei.Prețul curent este: 7,50 lei.
-33%
(2) Prețul inițial a fost: 9,00 lei.Prețul curent este: 6,00 lei.
-28%
(6) Prețul inițial a fost: 39,00 lei.Prețul curent este: 28,00 lei.
-41%
(2) Prețul inițial a fost: 34,00 lei.Prețul curent este: 20,00 lei.
-32%
Stoc epuizat
(2) Prețul inițial a fost: 19,00 lei.Prețul curent este: 13,00 lei.
-57%
Stoc epuizat
(10) Prețul inițial a fost: 34,00 lei.Prețul curent este: 14,50 lei.
-30%
Stoc epuizat
(2) Prețul inițial a fost: 40,00 lei.Prețul curent este: 28,00 lei.
-30%
Stoc epuizat
(13) Prețul inițial a fost: 99,00 lei.Prețul curent este: 69,00 lei.
-43%
(32) Prețul inițial a fost: 21,00 lei.Prețul curent este: 12,00 lei.
-35%
Stoc epuizat
(1) Prețul inițial a fost: 69,00 lei.Prețul curent este: 45,00 lei.
-32%
(1) Prețul inițial a fost: 23,50 lei.Prețul curent este: 15,90 lei.

Pensulele sunt la fel de importante ca vopseaua pe care o folosesti. Pentru ca lucrarile tale sa iasa asa cum iti doresti, trebuie sa tii cont de anumite lucruri atunci cand alegi tipurile de pensule pictura, precum firul de par, forma sau manerul. In functie de culorile pe care le folosesti, de suprafata pe care lucrezi si de tehnicile cu care alegi sa pictezi, exista o pensula perfecta pentru nevoile tale.

• Firul pensulei poate sa fie sintetic (taklon, nailon, toray) sau natural (zibelina kolinsky, veverita, porc, capra, ponei etc). Practic, tipul parului din care este confectionata pensula de pictura dicteaza flexibilitatea, capacitatea de incarcare cu apa/culoare, rezistenta la solventi si mentinerea formei initiale. De aceea, exista cate o pensula diferita pentru fiecare tip de vopsea sau tehnica de pictura.

• Manerul pensulei este un criteriu important de alegere. In functie de marimea lucrarii si distanta de la care lucrezi, dimensiunile manerului difera. Manerul lung te ajuta atunci cand lucrezi la sevalet, deoarece poti vedea pictura in ansamblu si iti poti permite o varietate mai mare de miscari pentru aplicarea culorii. In schimb, manerul scurt este ideal pentru lucrari mai mici, realizate pe masa de lucru si care necesita o mai mare atentie la detalii.

• Forma pensulei este acea trasatura care te ajuta sa aplici o anumita tehnica de pictura: de la detalii fine, linii ample, laviuri, pana la amestecuri graduale de culoare. Ea se refera la modul in care este asezat parul pensulei (corp si varf) in feronerie. Pensula rotunda si pensula lata sunt considerate forme de baza si nu ar trebui sa lipseasca din trusa ta de materiale pentru arta si hobby. Pensula rotunda are un corp bogat si un varf ascutit, ideala pentru a trasarea unor linii groase pana la subtiri, fara a ridica pensula de pe suprafata de lucru. Pensula lata este formata dintr-un amestec de fire care asigura o distribuire uniforma si lina a culorii, ideala pentru fundaluri, linii, amestecuri, nuantare si accente luminoase. Alte forme esentiale de pensule de pictura sunt: filbert, mop, liner, unghiulara, evantai sau dagger.

Pensule pictura acrilic
Pentru pictura in culori acrilice ai nevoie de o pensula flexibila si rezistenta, deoarece acrilicul este o vopsea cu o consistenta vascoasa. Diferenta consta in faptul ca, fata de ulei, culorile acrilice nu au nevoie de solventi pentru a fi dizolvat sau curatat, drept urmare pensulele nu vor fi supuse unui tratament atat de “dur”.
Firul de par: Pentru acrilic, iti recomandam parul sintetic mai degraba decat parul natural. In principiu, daca vopseaua ta are o consistenta mai vascoasa, foloseste un fir mai dur (vei obtine efecte deosebite de textura). Daca folosesti o vopsea acrilica mai diluata, ai nevoie de o pensula cu un fir mai moale (astfel vei obtine straturi de culoare netede si amestecuri subtile, graduale de culoare). Cel mai calitativ fir sintetic este Taklon-ul, deoarece isi mentine flexibilitatea de care ai nevoie chiar si atunci cand este umed.
Manerul: In functie de tehnica pe care o aplici si de dimensiunile suprafetei de lucru, poti folosi atat pensule acrilic cu maner lung, cat si pensule cu maner scurt.
Pensule pictura acuarela
Atunci cand pictezi in culori acuarela, trebuie sa te asiguri ca pensula ta iti poate oferi o mare capacitate de incarcare cu apa si culoare, flexibilitate si o mentinere precisa a formei parului. Capacitatea de incarcare se refera la cat de multa culoarea poate sa tina pensula, astfel incat sa nu ramai fara la mijlocul aplicarii unei tuse. Forma pensulei este importanta pentru iti garanteaza obtinerea unor urme precise, chiar si dupa ce pensula acuarela este inmuiata in apa sau plina de culoare.
Seturi pensule
In cazul in care vrei sa incepi sa pictezi insa nu stii ce iti trebuie, poti achizitiona oricand seturi de pensule pictura alese cu grija pentru a indeplini orice nevoi. De obicei, seturile contin o selectie de pensule potrivite pentru acuarela, ulei sau acrilic,in formele si dimensiunile de care ai nevoie la inceput, de o calitate care iti permite sa exersezi. Cu toate acestea, exista si seturi de pensule profesionale, semnate si preferate de cei mai importanti artisti.

Contrastmarket.ro recomanda pensule pentru pictura marca Nassau Fine Art.